Specijalizirana edukacija

Jasne granice, bolji odnosi: postavljanje osobnih granica u komunikaciji 

Datum: 27. rujna 2024.

Vrijeme: 17,00 – 20,00 sati 

voditeljica: Leali Osmančević

Mjesto: HUM, Kneza Mislava 10/1, Zagreb

 

Sadržaj radionice usmjeren je na ulogu i važnost postavljanja jasnih, osobnih granica kao temeljne sastavnice kvalitetnih međuljudskih odnosa i svjesne komunikacije. Tijekom radionice, sudionicima će se predstaviti glavni koncepti interpersonalne, svjesne i nenasilne komunikacije koji daju lakoću u prepoznavanju osobnih i tuđih granica u komunikaciji.

Kroz teorijske i praktične vježbe, sudionici će dobiti alate za razumijevanje svojih i tuđih granica kao i različite načine asertivnog i nenasilnog postavljanja granica koje potiču poštovanje i suradnju sa sugovornicima, a smanjuju nesporazume i otuđivanje. Cilj radionice je osnažiti sudionike i sudionice u razvijanju svijesti o vlastitim komunikacijskim stilovima kao i primjeni svjesne i nenasilne komunikacije pri postavljanju osobnih granica utemeljenih u razumijevanju svojih i tuđih potreba.

Nakon edukacije, sudionici/e će dobiti potvrde o sudjelovanju.

TEMATSKA EDUKACIJA traje 3 sata, a cijena iznosi 40 EUR-a + PDV (ukupno: 50 EUR-a) po polazniku (uz napomenu da je broj mjesta ograničen: minimalno 8, a maksimalno 20 polaznika/ca)

 

PRIJAVE

poslati na e-mail adresu: hum.mirenje@gmail.com ili ispuniti sljedeći obrazac najkasnije do 24.9. 


     

    Voditeljica:

    Leali Osmančević je doktorica informacijskih i komunikacijskih znanosti te je zaposlena na Odjelu za komunikologiju Hrvatskoga katoličkog sveučilišta. Završila je osnovni i intenzivni program i trening u području nenasilne komunikacije te je završila i usavršavanje na međunarodnom intenzivnom treningu SAYIT (Slovenian Yearly Intensive Training in Non-Violent Communication). Vodila je projekte medijskoga opismenjavanja djece, mladih i odraslih te prevencije međuvršnjačkoga nasilja kao i radionice komunikacijskih vještina i javnoga nastupa za različite dobne skupine. Autorica je niza radova iz područja znanstvenog interesa koji je usmjeren na teme djece i medija, komunikacijskih vještina, interpersonalne i suosjećajne komunikacije, digitalnih pismenosti te medijskoga prikaza relevantnih društvenih pitanja i ranjivih društvenih skupina s ciljem zaštite i jačanja ljudskih prava i dobrobiti. Volontira u Hrvatskoj udruzi za medijaciju (HUM) i Hrvatskom društvu bračnih i obiteljskih savjetovatelja (HRD BiOS).

     

    Raspored ostalih specijaliziranih edukacija na temu svjesne i HUManije komunikacije možete pronaći na linku OVDJE.