HUMakademija

Znanje je doista moć, no ona fina, suptilna, ljudska koja otvara sva vrata. Uložite u sebe i svoje znanje. Dodajte znanjima i vještinama koje već posjedujete, nova znanja i vještine koje će u vaš svakodnevni život i rad unijeti novu dimenziju, a vaše osobne i profesionalne sposobnosti dovesti na viši nivo.

Želite li postati uspješniji u svim vašim odnosima, u komunikaciji, u upravljanju, u rješavanju problema i neslaganja, u uklanjanju nerazumijevanja u vama i oko vas, u ostvarenju onog što želite za sebe, za svoj tim i svoju organizaciju. Želite li napraviti prvi korak prema postanku ekspertom za rješavanje konflikata i sporova (medijatorom) na sasvim drugačiji način od onog koji ih je proizveo.

Možete li zamisliti atmosferu bez negativnih konflikata? Atmosferu u kojoj su neslaganja i neproduktivna suprotstavljanja gube negativni predznak i postaju prilike za učenje, osobni rast, kreativnost i inovativnost, produktivnost, pozitivne promjene i timsku koheziju, iskre za pretvaranje suprotstavljanja u suradnju i rješenje problema na način u koje svi pobjeđuju.

Nama ljudima tako malo treba da budemo prvo ljudi, a tek potom profesionalci. Ljudskost i ljubaznost čine gotovo nepogrešivi pristup. Medijacija i medijacijski pristupi su u tom pogledu nenadmašivi. Zato je često zovu “umjetnošću biti čovjekom.”

Medijacija je umjetnost komunikacije, upravljanja konfliktima i pregovaranja. Sve su to vještine usađene u nama ljudima. Medijacijska obuka ih samo izvlači na površinu i potiče na svakodnevnu upotrebu. Osjećaj njihove primjene je sjajan. Zašto? Zato jer funkcioniraju. Otkrijmo zajedno je li tome doista tako.


Kako postati medijator?