HUM volonteri

Što je to volontiranje u HUM-u?

Učenje kroz brojne aktivnosti, edukacije, predavanja, interaktivne radionice, upoznavanje osoba različitih profesija i svjetonazora, dijeljenje mišljenja…. Kada povežete sve to dobijete što je to volontiranje u Hrvatskoj udruzi za medijaciju.  Volontiranje je spoj nesebičnog davanja vlastitog vremena drugima uz osjećaj zadovoljstva, ispunjenosti.

Koji su volonterski zadaci?

Svakoga zanima nešto određeno. Netko više voli istraživati, netko više educirati. Volontiranje u HUM-u je prava prilika za sve koji se žele informirati i naučiti više o medijaciji, komunikacijskim vještinama, pregovorima i upravljanju konfliktima i uopće o sporazumnom i miroljubivom rješavanju razmirica, konflikata i sporova. Volontiranje u HUM-u uključuje administrativne poslove, rad na web stranici, socijalnim mrežama, marketing, pisanje članaka, provođenje intervjua, predstavljanje i promociju medijacije i HUM-a, pa sve do sudjelovanja na raznim događajima, manifestacijama, predavanjima i radionicama.

Volontera koji HUM-u pokloni 150 svojih volonterskih, HUM nagrađuje sa osnovnom obukom za medijatore. Na taj način volonteri u HUM-u i službeno postaju članovi sjajne medijacijske zajednice.

Zašto volontirati u HUM-u?

Vjerujem da se svatko pita zašto volontirati? A nakon odluke da želite volontirati, ostaje potražiti odgovor na pitanje zašto volontirati baš u HUM-u? Iskustvo sjajnih volontera koji su obogatili svojim doprinosom i medijaciju i HUM potvrđuje da znanja stečena u HUM-u mogu svrstati među najvažnija znanja presudna za osobni i profesionalni uspjeh u svim odnosima i na svim područjima društvenog života. Način na koji produktivno komunicirati s drugima, kako rješavati probleme, kako upravljati svojim reakcijama, pregovarati, prihvatiti različitosti kao bogatstvo, misliti izvan zadanih okvira, proširiti vlastite poglede i svjetonazore i još što šta, plusevi uz koje svaki čovjek ima priliku obogatiti se i rasti.

Kome je volontiranje namijenjeno?

Svima koji su željni učenja, druženja i timskog rada kroz raznovrsne volonterske aktivnosti u humanom, toplom, ugodnom, kreativnom, uspješnom, pozitivnom energijom i optimizmom nabijenom okruženju djelatnika i drugih volontera Hrvatske udruge za medijaciju pozivam i koji su željni saznati kako pomoći i pomagati ljudima i organizacijama s problemima koji ih nisu u stanju riješiti sami.

Ako upravo čitate ovu posljednju rečenicu ovog teksta, pravi ste kandidat/kandidatkinja da se pridružite HUM volonterima i da postanete dio HUM obitelji.

Dobro nam došli neovisno o tome kada ćete odlučiti da nam se pridružite!



2022. godina
2023. godina

2021. godina
2020. godina
2019. godina
2018. godina

2017. godina
2016. godina
2015. godina
2014. godina


PRISTUPNICA VOLONTERI