Dijana Zoričić, samostalna odvjetnica sam od svoje 26-te godine i mnogi kažu da sam se još u vrtićkoj dobi „petljala“ radi zaštite tuđih interesa. Svih ovih 30-tak i više godina kroz svoj posao pomažem u pojednostavljenju pravnih procedura i razjašnjenju ljudskih odnosa kako bi moje stranke i druge zainteresirane osobe i trgovačka društva što prije došli do svojih ciljeva, zaštitili svoje zakonite interese i time postigli svoj mir, a zatim i nastavili proaktivan i pozitivan poslovni i privatni život.

Na počeku 90-tih osnovala sam prvu Udrugu poslovnih žena Hrvatske KRUG sa ciljem da se žene poduzetnice više uključe u razvoj hrvatskog gospodarstva. Ponosna sam da smo to i postigle – statistike su u značajnom porastu, a i dalje se zalažem za jačanje utjecaja žena i mladih na poduzetništvo. Članica sam i međunarodne mreže poduzetnika BNI čiji je glavni moto: „Givers Gain“.

Formalnu edukaciju iz medijacije sam započela s početkom pandemije i ponosna sam što sam tim znanjem i vještinama do sada pomogla mnogim mojim strankama da brže, lakše, jeftinije i kvalitetnije riješe svoje pravne probleme. Usavršavanje medijatora nikad ne prestaje, svaka nova medijacija je ujedno i nama medijatorima nova edukacija.

Ugovorni odnosi su za mene poseban izazov, osobito partnerski ugovori u trgovačkim društvima, investicijski ugovori, kupnja nekretnina, pa i naplata osporenih potraživanja. Svaki sudionik ugovornog odnosa ima pravo na svoj stav, a medijacijom se može postići približavanje stavova i dogovorno rješenje.

Moj životni i medijatorski moto je da je svaka situacija rješiva, samo je pitanje uloženog vremena, mudrosti i sredstava. Medijaciju vidim kao najkraći i najefikasniji put do pozitivnog rješenja za sve strane.