mr.sc. Mladen Vukmir osnivač je odvjetničkog ureda 1991. koji danas radi pod imenom VUKMIR & SURADNICI d.o.o. Mladen je specijalizirao intelektualno vlasništvo na poslije-diplomskom studiju u SAD. Prilikom osnivanja Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo RH, a prije nego li je postao zastupnik, angažiran je kao stručni savjetnik. Njegova karijera uključuje osim specijalizacije u području intelektualnog vlasništva,  i trgovačkog prava i specijalizaciju na području  rješavanja sporova (parnica i ADR, osobito medijacija i arbitraža), te razne vidove konzultantske djelatnosti.

Mladen je česti konzultant u raznim domaćim i međunarodnim organizacijama poput Vlade Republike Hrvatske, Svjetske banke, Europske komisije, Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo (WIPO). On je arbitar na listi Stalnog arbitražnog sudišta Hrvatske gospodarske komore, neutral pri Međunarodnom institutu za prevenciju i rješavanje sukoba (CPR), te panelist WIPO Upravnog vijeća za domenska imena (UDRP), te Češkog arbitražnog sudišta za .eu domenska imena. Vlade Republike Hrvatske imenovala je Mladena koncilijatorom ICSID 2017. Mladen Vukmir je Kraljevski danski generalni konzul (poč.) u Zagrebu.

Mladen Vukmir je diplomirao pravo na Sveučilištu u Zagrebu 1985. godine, a magistrirao intelektualno vlasništvo na Franklin Pierce Law Center u SAD-u 1989. Među ostalim, prije osnivanja Vukmir & suradnika, Mladen je radio za kalifornijsko odvjetničko društvo Fenwick & West, talijansko odvjetničko društvo Pavia e Ansaldo, te za Organizaciju za industrijski razvoj Ujedinjenih naroda (UNIDO).