mr. sc. Mladen VUKMIR

STRUČNO OBRAZOVANJE / AKREDITACIJE:

dipl. iur, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1985,
MIP, UNH School of Law, 1990,
Odvjetnik, HOK, 1991. godine
Zastupnik za žigove EU i RH
Zastupnik za patente EU i RH
Certificirani medijator, RH, IMI International Mediation Institute

Ostale informacije:

Mladen Vukmir utemeljitelj je odvjetničkog ureda VUKMIR & SURADNICI d.o.o. 1991 godine. Mladen je specijalizirao intelektualno vlasništvo na poslije-diplomskom studiju u SAD. Prilikom osnivanja Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo RH, a prije nego li je postao zastupnik, angažiran je kao stručni savjetnik. Njegova karijera uključuje osim specijalizacije u području intelektualnog vlasništva, i trgovačkog prava i specijalizaciju na području rješavanja sporova (parnica i ADR, osobito medijacija i arbitraža), te razne vidove konzultantske djelatnosti. Mladen je česti konzultant u raznim domaćim i međunarodnim organizacijama poput Vlade Republike Hrvatske, Svjetske banke, Europske komisije, Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo (WIPO). On je arbitar na listi Stalnog arbitražnog sudišta Hrvatske gospodarske komore, neutral pri Međunarodnom institutu za prevenciju i rješavanje sukoba (CPR), panelist WIPO Upravnog vijeća za domenska imena (UDRP), te Češkog arbitražnog sudišta za .eu domenska imena. Vlade Republike Hrvatske imenovala je Mladena koncilijatorom ICSID 2017. godine. Mladen Vukmir je Kraljevski danski generalni konzul (poč.) u Zagrebu.

Mladen Vukmir je diplomirao pravo na Sveučilištu u Zagrebu 1985. godine, a magistrirao intelektualno vlasništvo na Franklin Pierce Law Center u SAD-u 1989. Među ostalim, prije osnivanja Vukmir & suradnika, Mladen je radio za kalifornijsko odvjetničko društvo Fenwick & West, talijansko odvjetničko društvo Pavia e Ansaldo, te za Organizaciju za industrijski razvoj Ujedinjenih naroda (UNIDO).

Mladen je Predsjednik ECTA 2022-2024 i član ECTA Nadzornog Odbora. Primatelj je INTA 2020 President’s Award. Bivši je član Upravnog odbora INTA i INTA Globalnog Savjetodavnog Vijeća za Europu. Bivši je Predsjednik INTA Brands & Innovation Odbora i INTA ADR Odbora. Bivši je Predsjednik AIPPI Hrvatska.