Nataša Jurišić, prije diplome trogodišnjeg stručnog studija na Experimental Salzburg Academy for Dance ( SEAD )i stjecanju stručnog naziva prvostupnice koreografije i profesionalne plesačice suvremenog plesa, Nataša Jurišić završila je Školu za ritmiku i ples (danas Škola suvremenog plesa Ane Maletić, Zagreb), VII Gimnaziju i kratko studirala na Kineziološkom fakultetu.

Od 2003. godine nastavnica je suvremenog plesa spomenute škole u kojoj predaje sedam nastavnih predmeta kroz sustav osnovnoškolskog i srednjoškolskog umjetničkog programa 2006./2007. radila je i u Umjetničkoj školi Franje Lučića u Velikoj Gorici.

U svojih 28 godina pedagoškog iskustva vodila je radionice i seminare za voditelje i plesače, amatere i profesionalce, podučavala i rekreirala sve tri dobne skupine, prezentirala se na domaćim i međunarodnim konferencijama i simpozijima i predstavljala i promicala svoju struku u plesnim udrugama.

Predsjednica je stručnog vijeća za ples u Hrvatskom saboru kulture, krovnoj organizaciji umjetničkih amatera u Hrvatskoj te selektorica je Državnih susreta.

Nataša Jurišić suvremenu izvedbenu umjetnost promišlja kroz vertikalu i horizontalu formalnog i neformalnog obrazovanja te naglašava bitnim kvalitetan pedagoški i metodički pristup.

Svoje cjeloživotno obrazovanje obogaćuje dodatnim edukacijama, završava debatni trening za učenike, postaje 3P+ mentor za promicanje i očuvanje mentalnog zdravlja djece i mladih, unapređuje u struci za mentora, završava osnovnu, dodatnu i naprednu edukaciju iz medijacije. Registrirana je medijatorica od 2022. godine.

Odgojni kreativni ples, suvremena izvedbena umjetnost i multidisciplinarni pristup izgradio ju je u osobu sa znanjima i vještinama potrebnim za izazove suvremenog društva 21. stoljeća.