U sklopu projekta „Oboji svijet šarenim bojama tolerancije!“, koji provodi svake godine od njegova početka 2012.g., Forum za slobodu odgoja održao je nagradni natječaj „Oboji svijet!“ namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola. U sklopu natječaja, učenici putem svojih likovnih, literarnih i drugih radova na kreativan način izražavaju svoje viđenje tolerancije, prihvaćanja i poštivanja različitosti, nenasilja i mirnog rješavanja sukoba. Takvih je radova ove godine pristiglo više od 480, a oni koji su i nagrađeni, bit će predstavljeni na priredbi „Oboji svijet!“ koja će se, povodom Međunarodnog dana tolerancije, održati 16. studenoga 2018.g. u Hrvatskom glazbenom zavodu, Gundulićeva 6, s početkom u 13.30 h.

Na priredbi će učenici primiti svoje nagrade, zainteresirani će ih imati priliku pogledati te će cjelokupna priredba biti posvećena podizanju svijesti o potrebi prihvaćanja međusobnih različitosti i promociji tolerancije u školi, lokalnoj zajednici i svakodnevnim životima svakoga od nas.

Odabrani radovi kasnije će biti izloženi i u prostorijama Knjižnica grada Zagreba, od sredine studenog do sredine prosinca ove godine.

Izložbe učeničkih radova biti će postavljene i u Čakovcu, Rijeci i Osijeku, zahvaljujući partnerima na projektu Regionalnom info centru za mlade UMKI iz Rijeke, Centru za mlade iz Čakovca te Volonterskom centru Osijek.