Pozivaju se medijatori i medijatorice da se pridruže predavanju o trendovima medijacije u SAD-u, pogotovo u južnoj Kaliforniji, gdje je i započelo moderno doba medijacije.
 
Naziv predavanja: Mediation – a new tool in the hands of lawyers – the quiet revolution in dispute resolution
 
Datum: 23. svibnja 2024. 
 
Vrijeme: 17,30-19,00 sati
 
Mjesto: Hrvatska udruga za medijaciju, Kneza Mislava 12, visoko prizemlje, Zagreb
 

Predavanje će održati Thomas J. Stipanowich, profesor Pravnog fakulteta Sveučilišta Pepperdine, na kojem predaje kolegije iz teorije i prakse pregovaranja, medijacije, arbitražne prakse i zagovaranja, međunarodne trgovačke arbitraže i međunarodnog rješavanja sporova. Osim što je nagrađivani autor više od pedeset knjiga i članaka, iskusan je medijator i arbitar u trgovačkim i građevinskim sporovima, i član JAMS-a, međunarodne organizacije za rješavanje sporova.

Pristup je besplatan, a prijava je obvezna do 22. svibnja 2024. na e-mail: info@medijacija.hr
 
Više o predavaču:

Thomas J. Stipanowich drži katedru Williama H. ​​Webstera za rješavanje sporova i redoviti je profesor na Pravnom fakultetu Sveučilišta Pepperdine (koji je rangiran kao broj jedan među programima akademskog rješavanja sporova u trinaest od posljednjih petnaest godina prema U.S. News & World Reportu), gdje predaje predmete iz teorije i prakse pregovaranja, medijacije, arbitražne prakse i zagovaranja, međunarodne trgovačke arbitraže i međunarodnog rješavanja sporova. On je nagrađivani autor više od pedeset knjiga i članaka, a citirao ga je Vrhovni sud SAD-a i mnogi drugi sudovi. Prije nego što je došao u Pepperdine, bio je parničar, profesor prava i predsjednik/izvršni direktor Međunarodnog instituta za prevenciju i rješavanje sukoba sa sjedištem na Manhattanu (2001.-2006.). Osim što je primio niz nagrada za svoje knjige i članke, profesor Stipanowich dobio je priznanje od strane Američke odvjetničke komore i drugih organizacija za njegov doprinos u području rješavanja sporova. Također je iskusan medijator i arbitar u trgovačkim i građevinskim sporovima, a trenutno je član JAMS-a, međunarodne organizacije za rješavanje sporova.

Profesor Stipanowich je diplomirao i magistrirao arhitekturu (kao Nacionalni stipendist za zasluge) s najvišim počastima (Brončana ploča), osvojivši među ostalim nagradama Školsku medalju Američkog instituta arhitekata, Ryersonovu europsku putujuću stipendiju i Allertonovu američku putujuću stipendiju; i diplomu prava (magna cum laude, Order of the Coif) sa Sveučilišta Illinois.

Link na njegove publikacije: OVDJE.