Vinko Kovač, mag. hist.; mag. educ. philol. russ., diplomirao na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2021. godine. Tijekom diplomskog studija, završio je i Program pedagoško-psihološko-didaktičko-metodičke izobrazbe Centra za obrazovanje nastavnika Filozofskog fakulteta. Od 2022. godine radi kao suradnik za administrativne, marketinške i organizacijske poslove.

Tijekom studija radio je kao demonstrator na Samostalnoj katedri za kineziologiju Filozofskog fakulteta (2016. – 2019.) , gdje je na tjednoj bazi tematski vodio nastavu šaha. Od 2018. do 2020. godine radi i kao demonstrator u Knjižnici Filozofskog fakulteta (Zbirka za povijest). Dobitnik je Dekanove nagrade za izvrsnost na diplomskom studiju povijesti (2021.), te je iste godine dobio Stipendiju za izvrsnost Vijeća poslijediplomskih studija Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na temelju koje je upisan na Poslijediplomski doktorski studij moderne i suvremene hrvatske povijesti u europskom i svjetskom kontekstu.

Autor je znanstvenih i stručnih radova te dodatnog digitalnog obrazovnog sadržaja za udžbenik povijesti. Mimo materinjeg hrvatskog jezika, služi se engleskim, njemačkim i ruskim.