HUManija i svjesna komunikacija podrazumijevaju prisutnost u sadašnjem trenutku, povezanost sa sobom te pažljivo slušanje druge osobe i izražavanje sebe s ciljem povezivanja.

Umijeće svjesne komunikacije znači izražavati vlastite misli i osjećaje na način koji potiče razumijevanje i povezivanje, kako sa sobom, tako i s drugima.

Edukacije se temelje na modelu nenasilne komunikacije Marshalla B. Rosenberga, uz korištenje dodatnih, srodnih metoda i alata iz područja interpersonalne komunikacije i medijacije.

 
 
DVODNEVNE EDUKACIJE 

Kako razumjeti sebe i druge – Uvod u Nenasilnu komunikaciju

 

Termini: 

ZA STUDENTE I MLADE (od 18 do 25 godina) – 26. i 27. listopada 2024., voditeljice: Irena Sever Globan i Leali Osmančević

Cijena: 100 EUR-a + PDV (ukupno: 125 EUR-a) po polazniku, uz napomenu da je broj mjesta ograničen: minimalno 8, a maksimalno 20 polaznika/ca

 

ZA SVE ZAINTERESIRANE (stariji od 25 godina) – 9. i 10. studenoga 2024., voditeljice: Suzana Fugaj i Sara Hadži-Boškov

Cijena: 120 EUR-a + PDV (ukupno: 150 EUR-a) po polazniku, uz napomenu da je broj mjesta ograničen: minimalno 8, a maksimalno 20 polaznika/ca

 
Više informacija o edukaciji vidjeti na linku: OVDJE.
 
 
 
TEMATSKE EDUKACIJE traju 3 sata, a cijena za svaku iznosi 40 EUR-a + PDV (ukupno: 50 EUR-a) po polazniku (uz napomenu da je broj mjesta ograničen: minimalno 8, a maksimalno 20 polaznika/ca)
 
Termini:
 
20.9. 17-20h Kako reći i čuti NE u duhu NK, voditeljica: Sara Hadži-Boškov
27.9., 17-20h Jasne granice, bolji odnosi: postavljanje osobnih granica u komunikaciji , voditeljica: Leali Osmančević
 
8.11. 17-20 h Sklad emocija i riječi: emocionalna inteligencija u svakodnevnoj komunikaciji, voditeljica: Leali Osmančević
21.11. 17-20h Empatija prema sebi, voditeljica: Irena Sever Globan
 
10.12. 17-20h Kako prepoznati naše i tuđe potrebe u konfliktu i potrebe stranaka u medijaciji, voditeljica: Suzana Fugaj
 
 
PRIJAVE
 
poslati na e-mail adresu: hum.mirenje@gmail.com ili ispuniti sljedeći obrazac najkasnije 4 dana prije održavanja edukacije.


     
     
     
    Nakon svake edukacije polaznici/e će dobiti potvrdu o sudjelovanju.
     
    Voditeljice:
     
    Suzana Fugaj magistra je prava, sveučilišna specijalistica za ljudska prava, medijatorica i trenerica medijatora. Zaposlena je u Hrvatskoj udruzi za medijaciju (HUM). Deset godina vodi radionice/predavanja o komunikacijskim, pregovaračkim i medijatorskim vještinama, medijaciji i nenasilnom rješavanju sukoba. Završila je praktičarski NLP, TA101, Mirovne studije, Mindfulness. Posljednje tri godine kontinuirano pohađa edukacije o Nenasilnoj komunikaciji,  završila je trening za trenere Nenasilne komunikacije, a trenutno je u procesu certificiranja za trenericu Nenasilne komunikacije pred međunarodnim Centrom za nenasilnu komunikaciju. Članica je Centra za mirovne studije, suosnivačica Centra za Nenasilnu komunikaciju Hrvatska, i članica Upravnog odbora HUM-a.
     
     
     

    Sara Hadži-Boškov, magistra sociologije i kroatologije, nastavnica je u zagrebačkoj gimnaziji i trenerica Nenasilne komunikacije u procesu certifikacije. Godine 2016. završila je početni i napredni seminar o medijaciji u organizaciji Foruma za slobodu odgoja, a 2018. postala je certificirana nastavnica Glasserove kvalitetne škole pri Hrvatskoj udruzi za realitetnu terapiju. O kompleksnostima i ljepoti međuljudskih odnosa nastavila se obrazovati u travnju 2021. godine, otkad kontinuirano ulaže u edukacije o Nenasilnoj komunikaciji. Duboko vjeruje da je znanje o filozofiji i konceptu Nenasilne komunikacije najljepše što s drugima može podijeliti.
     
     

    Irena Sever Globan doktorica je komunikacijskih znanosti i diplomirana teologinja. Radi kao sveučilišna profesorica te predaje predmete vezane za komunikacije i medije. Završila je edukacije iz logoterapije te je volontirala kao bračna savjetnica u Obiteljskom centru Caritasa Zagrebačke nadbiskupije. U procesu je certifikacije za trenericu Nenasilne komunikacije po modelu Marshalla Rosenberga. Živi u Zagrebu, majka je dviju djevojčica, a u slobodno vrijeme uživa u čitanju knjiga, gledanju filmova, putovanjima svijetom i cjeloživotnome učenju.

     
     
     
     

    Leali Osmančević je doktorica informacijskih i komunikacijskih znanosti te je zaposlena na Odjelu za komunikologiju Hrvatskoga katoličkog sveučilišta. Završila je osnovni i intenzivni program i trening u području nenasilne komunikacije te je završila i usavršavanje na međunarodnom intenzivnom treningu SAYIT (Slovenian Yearly Intensive Training in Non-Violent Communication). Vodila je projekte medijskoga opismenjavanja djece, mladih i odraslih te prevencije međuvršnjačkoga nasilja kao i radionice komunikacijskih vještina i javnoga nastupa za različite dobne skupine. Autorica je niza radova iz područja znanstvenog interesa koji je usmjeren na teme djece i medija, komunikacijskih vještina, interpersonalne i suosjećajne komunikacije, digitalnih pismenosti te medijskoga prikaza relevantnih društvenih pitanja i ranjivih društvenih skupina s ciljem zaštite i jačanja ljudskih prava i dobrobiti. Volontira u Hrvatskoj udruzi za medijaciju (HUM) i Hrvatskom društvu bračnih i obiteljskih savjetovatelja (HRD BiOS).