View Calendar
2022-10-18 13:00 - 14:30

Online okrugli stol u suradnji sa SOS Rijeka- Centrom za nenasilje i ljudska
prava u okviru projekta "Pravo na pravo" Ministarstva pravosuđa i uprave RH:

Medijacija u obiteljskim odnosima – kada, kako i za koga

Moderatorica: Suzana Fugaj, mag. iur., univ. spec. iur., medijatorica i trenerica medijatora, panelisti: Dušanka Pribičević-Gelb, dopredsjednica HUM-a, medijatorica i trenerica medijatora, Iva Čatipović, SOS Rijeka – Centar za nenasilje i ljudska prava, medijatorica
ZOOM platforma

Koji sve sukobi mogu biti obuhvaćeni medijacijom u obiteljskim sporovima otkrit će nam Dušanka Pribičević-Gelb kao iskusna medijatorica. Iva Čatipović iz SOS Rijeke – Centra za nenasilje i ljudska prava ukratko će predstaviti problematiku u slučajevima nasilja, s kojima se susreće u svakodnevnom radu. Između ostalog, sudionici će saznati prednosti izvansudskog načina rješavanja problema u obiteljskim odnosima, kao i koja je razlika između obiteljske medijacije pred Centrom za socijalnu skrb i medijacije u obiteljskim sporovima u npr. HUM-u. Sudionici će se po završetku okruglog stola moći pridružiti diskusiji svojim pitanjima i komentarima.

Cilj okruglog stola je okupljanje i razmjena iskustava medijatora s riječkog područja, i šire.

Okrugli stol dio je projekta pod nazivom Savjetovalište za pravnu pomoć, koji financira Ministarstvo pravosuđa i uprave RH. Udruga SOS Rijeka je nositelj projekta dok je partner Hrvatska udruga za medijaciju.
Obavezno se registrirati na linku: OVDJE.