Centar za mirenje pri Hrvatskoj udruzi za mirenje sudjelovao je na 5. ciklusu edukacija namijenjenih udrugama za zaštitu potrošača u organizaciji Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta RH. Edukacija je održana 15. veljače 2019. u Kino dvorani Ministarstva, a ovogodišnja tema bila je „Alternativno rješavanje potrošačkih sporova – praksa i rezultati“.

Predstavnik HUM-a dr. sc. Vanja Bilić na edukaciji su sudionicima izložili primjere praktičnih slučajeva te najbolje prakse i dosad postignute rezultate iz njihovih iskustva vezanih uz alternativno rješavanje potrošačkih sporova. Od 15 prijedloga za mirenje u potrošačkim sporovima, 3 su mirenja provedena, a 2 su okončana nagodbom u prosjeku od 5 sati.

Uz HUM-ov Centar za mirenje, na edukaciji su sudjelovali i izlagači Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Suda časti i Centra za mirenje Hrvatske obrtničke komore, Suda Časti i Centra za mirenje Hrvatske gospodarske komore, Centra za mirenje Hrvatskog ureda za osiguranje i Centra za mirenje „Medijator“.