Volonterski centar Zagreb započeo je 01.08.2019. provedbu dvogodišnjeg projekta razvoja školskog volontiranja u Zagrebu i Slatini pod nazivom „Školska volonterska zajednica – snaga za održivi razvoj“ koji je usmjeren na stvaranje sretnije i humanije budućnosti u kojem su volonterske zajednice u školama pokretačka snaga održivog razvoja te aktivnog i odgovornog društva.

Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje.

Osim HUM-a, partneri projekta su: Udruga OAZA, Industrijsko-obrtnička škola Slatina, Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina, Osnovna škola Augusta Šenoe Zagreb, IX. gimnazija Zagreb.

U sklopu projekta koji će trajati 20 mjeseci razvijati će se novi programi izobrazbe i 2 kurikuluma, održavati orijentacijske radionice o volontiranju, zaštiti okoliša i nenasilnoj komunikaciji, provoditi edukacija o menadžmentu volontera i mnoštvo volonterskih akcija. Predviđena je i izrada i tiskanje nove publikacije o osnovnoškolskom volontiranju, a škole koje su partneri dobit će posebne prostorije za vrijedne volontere.

Pozivamo vas da pratite aktivnosti tijekom provedbe projekta te vas potičemo da se zajedno s nama uključite u razvoj školskog volontiranja i aktivnih te humanih zajednica

Više o projektu pratite na facebooku i web stranici www.vcz.hr.