Kontaktiranje druge strane radi prihvaćanja prijedloga za medijaciju/facilitaciju

Rado bi se uključili u medijaciju radi rješenja vašeg konflikta/spora. Međutim, zbog eskalacije konflikta, značajnog poremećaje odnosa i prekida međusobne komunikacije, ne možete, ne znate ili ne želite izravno stupiti u kontakt s drugom stranom u sporu i njihovim odvjetnicima ili oni uporno odbijaju razgovarati s vama, pa i o mirnom rješenju u medijaciji. Vjerujete da ste baš sve učinili i da se više ništa ne da učiniti.

Čini vam se ili znate da će vaš izravni prijedlog suprotnoj strani za sudjelovanje u medijaciji ona možda protumačiti kao znak vaše slabosti i/ili vašeg slabijeg pravnog položaja u sporu, što svakako želite izbjeći.

Sigurni ste u jednu stvar, želite svakako izbjeći suđenje. Želite rješenje spora, svoj mir. Znate i vjerujete da vam medijacija može pomoći u tome. No pitate se kako za sudjelovanje u njoj privoljeti i drugu stranu?

Medijacija je najbolji način da za sebe ostvarite ono što vam treba od druge strane, ali i druge strane da dobije od vas ono što ona treba. Teško je u vrijeme eskaliranog konflikta za sve u njega uključene, razmišljati ili prihvatiti ponudu za mirno rješenje spora, jer se svi svjesno ili nesvjesno nalaze u svojevrsnom „ratnom stanju“ koji priječi donošenje odluka koje bi značile odustanak od zagovaranja isključivo vlastitog jednostranog interesa. No i ako je teško, i nemoguće.

Prijedlog za medijaciju i spremnost na sudjelovanje u mirnom rješavanju spora uz pomoć medijatora/ice kao neutralne osobe, predstavlja iskazivanje vaše zrelosti, snage, odgovornosti i mudrosti. Znači da ste spremni uhvatiti se u koštac s problemom, suočiti s njim i se drugom stranom te zajedno ga riješiti i ostaviti iza vas.

Ako iz bilo kojeg razloga drugoj strani i njenim odvjetnicima, ne možete predložiti medijaciju izravno, mi ćemo to rado učiniti umjesto vas.

Savjetujte se s nama. Javite nam se mailom, telefonom, dođite do nas ili ćemo dogovoriti online sastanak. Pojasnit ćemo vam kako vam u ovome možemo pomoći. Predložit ćemo vam da dostavite jednostrani prijedlog za medijaciju s kontakt podacima druge strane i njenih odvjetnika. Mi ćemo ih zvati umjesto vas, razgovarati s njima o medijaciji i pokušati dobiti njihovo informirano DA vašem prijedlogu i medijaciji.

Ne možemo vam garantirati da ćemo uspjeti, međutim, garantiramo da ćemo dati sve od sebe.

Predložite kontaktiranje druge strane