Pozivamo sve zainteresirane medijatore/ice koji su prošli osnovnu obuku za medijatore od 40 sati da nam se pridruže na ovoj besplatnoj edukaciji:

Training on non-verbal communication for mediators

04. svibnja 2023. 

16.00-19.30 sati

uživo, u prostorijama HUM-a, Kneza Mislava 12, Zagreb

Predavanje je na engleskom jeziku!

 

Prijavite se na edukaciju do 28. travnja 2023. godine na info@medijacija.hr.

Broj polaznika je ograničen, a prednost imaju redovni/e članovi/ce HUM-a.

Polaznici/e će po završetku edukacije dobiti certifikate o dodatnoj obuci za medijatore u trajanju od 3 sata. 

 

Medijatori veliku važnost pridaju izgovorenim riječima. Međutim, vrlo velik postotak ljudske komunikacije je neverbalne prirode.

Za razliku od verbalne komunikacije, koja je podložna svjesnoj kontroli, neverbalna komunikacija (takozvani body language) nastaje u limbičkom sustavu. To čini tu vrstu komunikacije poprilično točnom i potencijalno autentičnim pokazateljem emocija, osjećaja i najdubljih misli.

Medijatori koji mogu kontrolirati vlastitu neverbalnu komunikaciju, i pravilno interpretirati neverbalnu komunikaciju strana u konfliktu, imaju značajnu prednost u svim svojim međuljudskim interakcijama. Kako u osobnoj, tako i u profesionalnoj sferi, a posebno u slučajevima medijacije. 

 

Voditelj interaktivnog predavanja:

Mark Evan Segal je diplomirao pravo i međunarodne odnose na prestižnom Sveučilištu u Pennsylvaniji. Devet je godina radio kao pravnik u Pennsylvaniji (na saveznim i državnim sudovima), specijalizirajući se za građanske i trgovačke sporove, prije nego što je preselio u Litvu 1994. godine. Od tada je radio i/ili živio u Baltičkim zemljama, središnjoj i istočnoj Europi, Balkanu, Kavkazu, Ukrajini, Ruskoj Federaciji, srednjoj Aziji, Bliskom istoku, Africi i Latinskoj Americi. 

Tijekom posljednjih dvadeset devet godina, gospodin Segal sudjelovao je u brojnim projektima reformiranja pravnog, sudskog i zakonodavnog sustava. Njegov rad obuhvaća pitanja vladavine prava, reforme prava, izrade zakona, reforme sudova, upravljanja sudovima, razvoja civilnog društva, etike pravnog i sudskog sustava, obuke trenera, izgradnje institucija, razvoja praćenja i evaluacije. To uključuje organizaciju i provedbu nekoliko stotina obrazovnih događaja za nekoliko tisuća sudaca, tužitelja, odvjetnika i medijatora u desecima zemalja. Njegovi seminari o neverbalnoj komunikaciji za pravne stručnjake privukli su značajnu pažnju u brojnim zemljama.

 

 

Više informacija o edukaciji saznajte iz službenog programa u nastavku. 

Training on non-verbal communicationfor mediators