fbpx

ONLINE OSNOVNA OBUKA ZA MEDIJATORE – siječanj 2021.   


POZIV & PRIJAVA: ONLINE OSNOVNA OBUKA ZA MEDIJATORE

15., 16., 17., 23. i 24. siječnja 2021. ­­­­­­­­­­­­­­


 1. Želite postati medijator/ica i osjetiti se privilegiranim pomažući drugima rješavati najveće životne i poslovne probleme na sasvim drugačiji način?
 2. Želite li naučiti kako umjesto dijela problema postati dio rješenja?
 3. Umorni ste od neproduktivnih i agresivnih pristupa u poslovanju, pregovorima i parnicama?
 4. Želite li unaprijediti komunikacijske vještine i biti uspješniji u svim vašim odnosima?
 5. Želite li postati bolji pregovarači, upravljati konfliktima i vašim reakcijama na konflikt, umjesto da oni upravljaju nama?
 6. Želite li saznati način kako da se izborite za sebe i/ili svoju stranku, a da ne povrijedite onu drugu i njene interese?
 7. Želite li naučiti kako strankama u konfliktu ili sporu pomoći na mnogo bolji, efikasniji i preventivni način?
 8. Želite li naučiti slušati tako da se pored vas svi osjećaju najvažnijim ljudima na svijetu?
 9. Želite li naučiti govoriti na način da oduševite svačije uši?
 10. Želite li vratiti ljudskost i čovjeka u sve vaše osobne i profesionalne odnose?

POZITIVAN ODGOVOR NA BILO KOJE OD OVIH PITANJA KVALIFICIRA VAS ZA PRIJAVU NA OBUKU. VIŠE POZITIVNIH ODGOVORA ČINI VAS KANDIDATOM KOJI NEIZOSTAVNO TREBA SUDJELOVATI U OVOJ OBUCI.

Kome je obuka namijenjena?

Obuka je namijenjena svim ljudima dobre volje zainteresiranim za učenje ove vrste, neovisno o godinama i profesijama, posebno onima koji svakodnevno rade s drugim ljudima. Riječ je o univerzalnim znanjima i vještinama primjenjivim ne samo u medijaciji, već u svim odnosima i u svim porama društva, od vrtića, obitelji, susjedstva, pa do poslovanja i do međudržavnih odnosa. Među dosadašnjim polaznicima najbrojniji su bili odvjetnici, korporativni pravnici, suci, HR stručnjaci, menadžeri, poduzetnici, ekonomisti, financijski stručnjaci, zdravstveni radnici, inženjeri, nastavnici, sindikalisti, socijalni radnici, psiholozi, djelatnici državnih tijela, udruga, i dr.

Obećavamo vam ne samo da ćemo zajedno mnogo naučiti, već jamčimo da ćete se istodobno dobro zabaviti i steći nova poznanstva i prijateljstva.

MI MEDIJATORI DIJELIMO ŽIVOT NA ONAJ DO OSNOVNE OBUKE ZA MEDIJATORE I NA ONAJ NAKON NJE. ODLUČITE SE I VI ZA JEDNAKO ISKUSTVO.

Poziv za online osnovnu obuku za medijatore

Početna opreznost i pribojavanje vezano za online obuku brzo su se raspršili. Prve dvije online obuke prošle su sjajno i izvan svih očekivanja. I voditelji i polaznici oduševljeni su stupnjem sudjelovanja, uključenosti, fokusiranosti i povezanosti, te načinom provedbe obuke na ZOOM platformi.

Obuci prethodi dostava pripremnog materijala. Započinje predstavljanjem, očekivanjima, pogledima i mogućim ulogama polaznika u medijaciji. Izlaganja se izmjenjuju s aktivnim sudjelovanjem, pitanjima, slajdovima, filmovima, kvizovima, praktičnim iskustvom voditelja, medijacijskim, iskustvom polaznika, igrama te vježbanjem medijacijskih uloga u odvojenim sobama, te ocjenama obuke. 15 min pauze nakon svakog sata, plus jedna od 30 min. Sjajna interaktivnost učini da višesatno vrijeme proleti u trenu. 

Sad znamo da u medijacijskom svijetu za HUM ništa nije nemoguće. PRIPREMIMO SE ZAJEDNO ZA VRIJEME IZA CORONA KRIZE – za efikasni i ekonomični način rješavanja konflikata i sporova – MEDIJACIJU.

Mišljenja polaznika:

https://medijacija.hr/misljenja-polaznika/

Prva iskustva online polaznika:

https://medijacija.hr/misljenja-polaznika-o-online-osnovnoj-obuci-za-medijatore/

HUM je certificiran od Ministarstva pravosuđa RH za provođenje medijacije i obuka za medijatore. U skladu s Pravilnikom (NN broj 59/11), HUM će svakom od polaznika/ca koji/a uspješno završi osnovnu obuku izdati certifikat o završenoj osnovnoj obuci. Svi polaznici koji uspješno završe ovu obuku mogu se registrirati kao medijatori u Registru pri Ministarstvu pravosuđa RH (upute za registraciju nalaze se na www.medijacija.hr).

Vrijeme održavanja obuke

Obuka u Zagrebu održava se 15., 16., 17., 23. i 24. siječnja 2021.   u trajanju od 9,00 do 17,00 sati.

Na traženje naručitelja, obuka se može održati u prostoru naručitelja uz posebni popust. Uz odgovarajući interes i broj polaznika obuka se može organizirati i u drugim prostorijama/gradovima.

 1. dan, petak od 9,00 do 17,00 sati
 2. dan, subota od 9,00 do 17,00 sati
 3. dan, nedjelja od 9,00 do 17,00 sati
 4. dan, subota od 9,00 do 17,00 sati
 5. dan, nedjelja od 9,00 do 17,00 sati

Format i program obuke

Obuka traje 40 sati (20 sati teorijsko-praktičnog rada, 10 sati praktičnog rada i 10 sati iskustvenog rada);  održava se u grupi od najmanje 10 do najviše 16 polaznika.

Za vrijeme obuke koriste se različite nastavne metode:

 • predavanja
 • rasprave i debate
 • igranje uloga (rad na slučaju) – usmena prezentacija
 • analiza igranja uloga
 • radionice
 • igre grupne dinamike
 • razmjena stručnih pogleda i iskustava
 • evaluacija obuke

Tijekom obuke upoznat ćete se sa:

 • izvansudskim načinima rješavanja sporova
 • medijacijom i njenim osnovnim načelima, ciljevima i stilovima
 • razlikama između medijacije i drugih načina rješavanja sporova
 • prednostima medijacije za stranke u sporu
 • pravnim okvirom medijacije u Hrvatskoj i EU
 • hrvatskim sustavom i strukturom medijacije
 • medijacijom u sudovima i izvan njih
 • teorijom i analizom konflikta i metodama njegovog rješavanja
 • osobinama i tajnama uspješnog medijatora
 • ulogom medijatora u medijaciji
 • ulogama drugih sudionika u medijaciji
 • stadijima postupka medijacije
 • osnovnim metodama i tehnikama u medijaciji
 • osnovama komunikacijskih vještina
 • osnovnim tehnikama pregovaranja
 • psihološkim, filozofskim i etičkim aspektima medijacije
 • emocijama u konfliktu i u medijaciji
 • uzrocima nastanka konflikta i načinima upravljanja s konfliktom, i još s mnogo drugoga.

Obuka je interaktivna i potiče polaznike na osobno sudjelovanje. Između polaznika i trenera nema prepreka. To se osigurava posebnim načinom sjedenja i komunikacije. Naši polaznici su nam najvažnije osobe na svijetu! Svi polaznici i treneri motiviraju se razmijeniti međusobna iskustva i učiti jedni od drugih. Kroz prezentacije, demonstracije, filmove, igre i vježbe i igranje uloga u simulaciji medijacije, u svojstvu medijatora, stranaka ili punomoćnika, imat ćete priliku primijeniti naučene tehnike i vještine. Po završetku obuke polaznici ocjenjuju program i trenere u njihovoj izvedbi. Detaljni program obuke dostavit će se prijavljenima.

Tko su treneri?

Naši treneri su među najiskusnijim i najboljim hrvatskim medijatorima i medijatoricama. Imaju veliko iskustvo u educiranju medijatora i promoviranju medijacije (mr. sc. Danica Lisičar, Aida Marijan, Dušanka Pribičević Gelb, mr. sc. Marija Dubravka Uzelac, Karmen Ratković, Ana Gradišek, dr. sc. Vanja Bilić, mr. sc. Mladen Vukmir, dr. sc. Srđan Šimac, Petar Petrić, Suzana Fugaj). Među njima su i oni koji su međunarodno snažno prepoznati i priznati. Dopustite da i vas oduševe!

Cijena obuke

Cijena uključuje organizaciju predavanja/radionica, radni i edukacijski materijal a iznosi 3.680,00 kuna + PDV (4.600,00 kn).

PODACI ZA UPLATU:

IBAN: HR6423400091110129739

model: ostaviti prazno

poziv na broj primatelja: upisati OIB uplatitelja

Cijena obuke može se uplatiti odjednom ili u ratama. Polaznici koji uplate cjelokupni iznos cijene  najkasnije 20 dana prije početka obuke ostvaruju popust od 10% ili u iznosu od 460,00 kn (ukupna cijena za njih je 4.140 kn).

Business paket: za pravne osobe, poduzetnike i zaposlene cijena obuke od 4.600 kn može se platiti u 3 rate. Prva rata u iznosu do 1.600,00 kn plaća se s danom prijave na obuku. Drugu i treću ratu od po 1.500,00 kn, treba uplatiti do posljednjeg dana obuke i podjele certifikata. Izdavanje certifikata podrazumijeva podmirenje cjelokupnog iznosa obuke. Posebna dinamika plaćanja može se po potrebi dogovoriti sa svakim polaznikom.

Student paket: srednjoškolci, studenti, umirovljenici, nezaposleni, poduzetnici koji pokreću posao uz pomoć poticaja i start-ups; cijena obuke iznosi 3.000,00 kn. Može se platiti odjednom ili u 3 rate od po 1.000,00 kn. Prva rata plaća se s danom prijave na obuku. Posebna dinamika plaćanja može se po potrebi dogovoriti sa svakim polaznikom. Dodatnih popusta za prijavljene prema student paketu nema.

HUM pridržava pravo odgoditi održavanje osnovne obuke ako se na obuku do njenog početka prijavi manje od 10 polaznika.

Posebne napomene:

HUM jamči kvalitetu obuke, kao i osiguranje buduće periodične napredne i druge vrste obuka te edukacija za medijatore.

Polaznici HUM-ovih obuka imaju slijedeće pogodnosti:

 • mogućnost sudjelovanja u medijacijama u svojstvu promatrača
 • mogućnost stjecanja iskustva u pro bono medijacijama prema potrebama, željama i raspoloživosti
 • popust pri određenim naplatnim edukacijama
 • prednost u sudjelovanju u otvorenim radionicama, u živo ili online
 • stjecanje prava za prijavu i uvrštavanje u Registar izmiritelja pri Ministarstvu pravosuđa RH
 • pravo na uvrštavanje u listu medijatora HUM-a uz ispunjavanja uvjeta prama Statutu HUM-a
 • doživotnu savjetodavnu telefonsku, email ili online pomoć i podršku svim medijatorima sa završenom osnovnom obukom u HUM-u (HELP-LINE za HUM-ove medijatore)

HUM jamči stjecanje osnovnih medijatorskih znanja i vještina. Za medijacije se zajedno trebamo potruditi i HUM vam će vam u tom pogledu biti trajno na raspolaganju za svaku pomoć i podršku, organizacijski, logistički i prostorno.

Za sva dodatna pitanja, kao i za detaljni program obuke, obratite nam se telefonom, elektronskom ili redovnom poštom. Radujemo se unaprijed našem susretu, druženju, zajedničkom učenju i suradnji.

 

Kontakt:

e-mail: info@medijacija.hr

   tel: 01/ 48 11 283

 

Osnovna obuka za medijatore – prijava

  2020-12-30T09:40:30+01:00
  Go to Top