Volonteri i volonterke HUM-a važan su dio udruge HUM-a jer svojim volonterskim angažmanom, inovativnošću, radom i dobrom voljom pomažu u radu HUM-a. U prošloj godini ukupno je 17 volontera i volonterki kroz 786 volonterskih sati doprinijelo u promoviranju mirenja te poboljšanju rada HUM-a. U nastavku pročitajte osvrt naše volonterke Mateje Meštrović o volontiranju u HUM-u i saznajte zašto bi se baš VI mogli pridružiti volonterskoj grupi HUM-a.

Učenje kroz brojne aktivnosti, edukacije, predavanja, interaktivne radionice, upoznavanje osoba različitih profesija i svjetonazora, dijeljenje mišljenja….kada povežete sve to dobijete što je to volontiranje u Hrvatskoj udruzi za mirenje. Volontiranje za mene je spoj nesebičnog davanja vlastitog vremena drugima uz osjećaj zadovoljstva, ispunjenosti.

Koji su volonterski zadaci?

Svakoga zanima nešto određeno, netko više voli istraživati, netko više educirati stoga je ovo izuzetna prilika za svakoga tko se želi informirati i naučiti više po pitanju medijacije i svih drugih aspekata vezanih uz medijaciju. Razni administrativni poslovi, pisanje članaka, provođenje intervjua, predstavljanje i promocija HUM-a pa sve do sudjelovanja na raznim događajima i manifestacijama. Sve to ti, kao budući volonter, možeš proći kroz volontiranje. Osim svega navedenog po skupljenih 150 volonterskih sati HUM te nagrađuje sa osnovnom obukom za izmiritelje te tako i ti možeš postati članom izmiriteljske zajednice.

Zašto volontirati u HUM-u?

Vjerujem da se svatko prvotno pita zašto volontirati, a nakon što se i neki odluče na volontiranje potrebno im je razlučiti zašto volontirati baš u HUM-u. Moje dosadašnje volontersko iskustvo mi govori kako uz stečena znanja o medijaciji kao načinu rješavanja sporova te saznanju kako se kroz druge metode komunikacije može učiniti puno više. Za mene i moje buduće zanimanje takvo saznanje je izrazito bitno u profesionalnom i privatnom životu. Međusobna komunikacija, povezivanje te širenje svjetonazora, usvajanje novih komunikacijskih vještina sve su to plusevi kojima obogaćujete sebe.

Kome je namijenjeno?

Svi vi koji ste željni učenja kroz volonterske aktivnosti u kreativnom, uspješnom, pozitivnom okruženju djelatnika i drugih volontera Hrvatske udruge za mirenje pozivam vas da se priključite volonterskoj grupi i postanete dio obitelji HUM-a!

Zahvaljujemo našoj volonterki Mateji Meštrović što je s nama podijelila svoje dojmove!