PREDAVANJA studenata s UCONN Sveučilišta

5. srpnja 2024.

17-18 sati

Kneza Mislava 10, dvorišna zgrada, 1. kat, desno, Zagreb
 
Andrew i Matthew, studenti prava koji su na stručnoj ljetnoj praksi u HUM-u, pripremili su dva predavanja na engleskom jeziku za medijatore, članove HUM-a i sve ostale zainteresirane građane. Ovim putem vas pozivamo da nam se pridružite u petak, 5. srpnja s početkom u 17 sati, u novim prostorijama HUM-a (Kneza Mislava 10, dvorišna zgrada, 1. kat, desno) i otkrijete što su vam pripremili.
 
Andrew Dezjot će kroz predavanje pod nazivom Bridging Differences: The Role of Mediation in American Domestic and International Contexts predstaviti načine na koje Sjedinjene Američke Države koriste medijaciju u međunarodnom i američkom kontekstu. Osvrnut će se na neke međunarodne dokumente koji su za cilj imali promicanje mira u svijetu, kao i na korištenje medijacije koja se, u američkom kontekstu, najčešće provodi u obiteljskom i radnom pravu. Za kraj ćete moći čuti i kako SAD pristupa medijaciji, koje su njihove snage i gdje postoje područja za poboljšanje.
 
Matthew Shor će ponuditi odgovore na pitanja zašto ljudi nerado rješavaju svoje probleme i zašto ponekada oklijevaju riješiti problem i završiti s tom pričom. Tijekom predavanja naziva Psychoanalytically Informed Mediation – Wounded Attachments će otkriti i ulogu psihoanalize u razumijevanju stranaka koje naizgled ne žele pronaći rješenje.
 
Molimo vas da svoje sudjelovanje potvrdite putem e-maila na:
info@medijacija.hr,
najkasnije do 5.7. u 12 sati,
jer je broj mjesta ograničen.