Još od 1986. svake se godine u pustinji Nevada održava festival Burning Man koji privuče tisuće umjetnika iz cijelog svijeta. Među njihovim brojnim umjetničkim radovima jedna skulptura se posebno ističe. Ona nosi simbolični naziv „Love“ i izradio ju je ukrajinski kipar Alexandr Milov 2015.

Iako je autor prepustio svačijoj mašti na volju u pogledu interpretacije značenja skulpture, on je objasnio da se radi o muškarcu i ženi koji se nalaze u sukobu te o unutarnjem i vanjskom prikazu ljudske prirode općenito.

Unutrašnji prikaz ljudske prirode predstavljen kroz djecu koja čuče i u odraslim ljudima i koja pružaju ruku jedno drugome kroz žicu – svojevrsnu ogradu koju su odrasli u sukobu stvorili između sebe. Kako se približava noć, tako djeca u odraslima postaju vidljiva – sjaje. Djeca u odraslima predstavljaju simbole čistoće i iskrenosti koji povezuju ljude i uvijek im pružaju priliku riješiti međusobne sukobe, pa i u vrijeme najveće tame koju proizvodi sukob među njima.

Milov vjeruje da na kraju dana, kada ljudi prestanu razmišljati o njihovim razlikama, pripadnosti određenoj religiji, naciji, rasi, spolu, politici, neslaganjima i sukobima, svi žele jednu te istu stvar – ljubav.

Preuzeto sa: boredpanda.com