Dana 26. studenog 2019. održan je i treći po redu sastanak stručne radne skupine za izradu kurikuluma školskog volontiranja u projektu „Školska volonterska zajednica – snaga za održivi razvoj“ u okviru Švicarsko – hrvatskog programa suradnje koji sufinancira Ured za udruge Vlade RH.

Volonterski centar Zagreb kao prijavitelj, Dušanka Pribičević-Gelb kao predstavnica HUM-a i predstavnici/e ostalih partnera iz Udruge OAZA, Industrijsko-obrtničke škole Slatina, Osnovne škole Josipa Kozarca Slatina, Osnovne škole Augusta Šenoe Zagreb, IX. gimnazija Zagreb kao članice stručne radne skupine značajno su dopisale postojeći nacrt kurikuluma.

Između ostaloga, definirana je i Školska volonterska zajednica, koju čine učenici, djelatnici, roditelji i drugi dionici koji sudjeluju u planiranju, organiziranju i ostvarenju volonterskih aktivnosti u školi i lokalnoj zajednici. Školska volonterska zajednica djeluje na načelima tolerancije, humanosti, solidarnosti, inkluzivnosti i održivog razvoja doprinoseći osobnom razvoju i pozitivnim društvenim promjenama.

Više informacija o sastanku: https://www.vcz.hr/info-pult/novosti-i-dogadjanja/skolska-volonterska-zajednica-sto-je-to/

Više o projektu:

http://medijacija.hr/2019/03/02/2019/