Interaktivno predavanje

22. veljače 2023.

18,00-20,00 sati

uživo, u prostorijama HUM-a, Kneza Mislava 12, Zagreb

Slušanje je u uvjetima modernog života i tehnologije postalo gotovo “zaboravljenom” vještinom. Ne slušamo dovoljno i malo tko nas doista sluša. A tako svi žudimo za trenucima u kojima nas netko doista čuje, sluša i razumije. Ako to toliko želimo mi, lako je zaključiti da baš jednako žele i svi naši sugovornici.

Posebno to trebaju sudionici medijacije „zarobljeni“ u vlastitom konfliktu. Oni se u konfliktu poodavno ne slušaju, pa čak i više ne komuniciraju. Zato i oni, kao svi mi kada smo u konfliktu, žudimo za prilikom ispričati svoju stranu priče, svoju istinu. Konflikt se ne može umiriti dok tu priču netko ne čuje, sluša i razumije te dok strane u konfliktu ne dobiju priliku da u sigurnom ozračju jedna drugoj ispričaju svoju verziju istine.

– Ako želimo biti važni drugima, učinimo prvo druge važnima.
– Ako želimo biti interesantni drugima, prvo se zainteresirajmo za njih.
– Ako želimo da nam drugi pomognu, prvo mi pomognimo drugima.
– Ako želimo da nas drugi slušaju, prvo mi slušajmo njih.
– Ako želimo biti uspješni medijatori, budimo uspješni slušatelji (budimo ljudi s velikim ušima).

Kroz otvoreno interaktivno i zabavno izlaganje, a možda i uz po koju vježbu ako bude moguće, saznajmo zajedno kako to postići, kako unaprijediti našu vještinu slušanja i već samo uz pomoć nje značajno poboljšati sve naše odnose.

 

Voditelj:

Srđan Šimac, ČOVJEK, sudac, predsjednik Hrvatske udruge za medijaciju (HUM), medijator, mirotvorac, edukator, ljubitelj ljudi, životinja i prirode, i još puno toga…

 

Medijatorima koji budu prisutni na radionici izdat će se certifikat kojim će se potvrditi da su završili dva sata dodatne obuke za medijatore/ice.

Sve vas očekujemo s nestrpljenjem i toplom dobrodošlicom!