HUM

vas poziva na online webinar sa slobodnim pristupom

KAKO POBIJEDITI LJUTNJU?

ponedjeljak, 12. listopada 2020.

Vrijeme trajanja: 17,00 – 18,15 sati  

Voditelj: dr. sc.  Srđan Šimac

Svakodnevno se susrećemo s ljutnjom, u kući, na ulici, na poslu…Najčešće je smatramo negativnom i neugodnom. Rijetko razmišljamo o otponcima za našu i tuđu ljutnju. Nije nam jasno zašto je tako teško kontrolirati je i zašto na tuđu ljutnju odgovaramo još snažnijom vlastitom ljutnjom? U ljutnji se doslovce osjećamo kao da smo izgubili razum, a nakon nje, ne osjećamo se dobro.

Sve postaje lakše kad uspijemo prihvatiti da ljutnja sama po sebi nije problem, već je problem samo naša reakcija na ljutnju. Zapamtite, ljutnja nije defekt, ona je samo signal – prenositelj važne poruke koja se muči da je se čuje.

Jedna od najmoćnijih ljudskih vještina koju možete naučiti je kako ostati mirni u ljutnji? Kada naučite prvo ovladati svojom ljutnjom – vlastitom „unutarnjom zvijeri“, a potom i tuđom, zavladat ćete svijetom. I osjećat ćete se jako dobro.

Molimo za potvrdu vašeg sudjelovanja do 8. listopada 2020.: hum.mirenje@gmail.com

Link na poveznicu za webinar dostavit ćemo vam pravovremeno na vašu  e-mail adresu nakon prijave.

Radujemo se unaprijed vašem sudjelovanju. 

 

CV voditelja:

dr. sc. Srđan Šimac, sudac Visokog trgovačkog suda RH i predsjednik Hrvatske udruge za mirenje (HUM). Pionir je medijacije. Medijator od 2003. i trener medijatora od 2006. U zemlji i inozemstvu sudjelovao je u educiranju brojnih profesionalaca iz pravne i nepravnih profesija o komunikacijskim, pregovaračkim, medijacijskim i vještinama upravljanja konfliktima. Sudjelovao je kao gost predavač i govornik u brojnim domaćim i međunarodnim konferencijama, radionicama, okruglim stolovima, tribinama, projektima, fakultetima u zemlji i inozemstvu, kao i u odvjetničkim i pravosudnim akademijama. Čest je voditelj i gost online webinara i edukacija. Autor je brojnih medijacijskih članaka te doktorske disertacije – „Medijacija kao generator promjena u sudskom sustavu i pravnoj profesiji.“

Veliki je promotor medijacije koju često zovu „umjetnošću biti čovjekom.“ Sudjelovao je u preko 400 medijacija i proveo je prvu online medijaciju u Hrvatskoj. Član je više međunarodnih medijacijskih organizacija i povezan s još više njih (GEMME, JAMS, CEDR, WIF, IAM, FSRI i dr.). Medijacijski je ekspert u više inozemnih organizacija (CEDR, EBRD, IDLO i EJTN). Na domaćim je i inozemnim medijacijskim listama (Washington, London, Beč, Rim, Moskva i Beograd).

Odlučivao je u velikom broju sudskih sporova, a također, pomogao velikom broju osoba i organizacija riješiti njihove osobne i poslovne konflikte te sporove u medijacijama u i izvan sudova. Nositelj je CEDR Award 2012 winner for ADR and Civil Justice Innovation, priznanja HUM-a za razvoj mirenja u Hrvatskoj 2013., te priznanja Društva mediatorjev Slovenije 2016. Uvršten je u direktorij medijatora Who’s Legal Commercial Mediation 2011-2020. Pored promocije medijacije i ljudskih vještina, snažno se zalaže za promicanje izvrsnosti među pravnim profesionalcima novog kova ili 21. stoljeća.