U nedjelju, 18.11.2018. godine, u Zagrebu je otvoren prvi Centar za mlade grada Zagreba.
Ideja osnivanja centra zaživjela je kroz istoimeni projekt, pod inicijativom udruge ZAMISLI, u suradnji s 30 partnera – raznovrsnih institucija i udruga za mlade, a Hrvatska udruga za mirenje je jedan od njih.
Sam projekt sufinanciran je od strane Europske unije, odnosno Europskog socijalnog fonda, a cilj projekta jest zajedničkim snagama programski raditi u korist mladih osoba, te u posebnom prostoru, u ugodnom i prijateljskom okruženju, omogućiti potpuno besplatno korištenje vrlo bogatog sadržaja Centra. Projekt potencira uključivanje i suradnju svih zainteresiranih mladih osoba od 15 do 29 godina koje imaju želju sudjelovati u nekoj od aktivnosti.

Zbog izrazite pristupačnosti Centra na lokaciji u samom centru Grada Zagreba na adresi Gajeva 2, mladi se lako mogu uključiti u raznolike aktivnosti koje Centar pruža – učenje stranih jezika kroz jezične škole i konverzacijske tečajeve, jačanje osobnih sposobnosti i stjecanje komunikacijskih, govornih, financijskih i kreativnih vještina na edukativnim radionicama i tribinama, informiranje o mogućnostima zapošljavanja i razvoju karijere, promoviranje zdravoga načina života, društvenog uključivanja mladih i njegovanja mentalnoga zdravlja kroz usluge savjetovališta, razne sportske, glazbene, volonterske i još mnoge druge aktivnosti.

Promicanjem vrijednosti suradnje, informiranja i aktivnog djelovanja pozitivno se utječe na jednu od najpotrebitijih dobnih skupina. Iz perspektive mlade osobe, novootvoreni Centar predstavlja inovativan način povezivanja ljudi sličnih interesa i daje im priliku da se u ugodnoj atmosferi slobodno izraze i na zanimljive načine jačaju vlastite kompetencije.

Centar za mlade, a tako i Hrvatska udruga za mirenje poziva sve zainteresirane mlade osobe da se uključe u što većem broju u rad Centra za mlade, te prepoznaju ovu odlično osmišljenu inicijativu koja će dugoročno zasigurno pridonijeti stvaranju ugodnijeg i boljeg društva.

Veselimo se Vašem dolasku!

Izvorni tekst sastavila Klara Borda, članica Ambidekster kluba, učenica 1. gimnazije

Za dodatna pitanja slobodno se obratiti Svjetlani Marijon na 0916656491.