Petar Petrić,odvjetnik, osnivač i partner u Petrić & Kajić odvjetničko društvo d.o.o., član Hrvatske odvjetničke komore (HOK-CBA) i International Bar Association (IBA). Medijator i trener medijatora, član je Hrvatske udruge za mirenje.

Više od 20 godina bavi se savjetovanjem i zastupanjem stranih i domaćih pravnih osoba u njihovom poslovanju u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji, s posebnim naglaskom na područja trgovačkog i korporativnog prava, obveznopravnih odnosa, imovinskopravnih odnosa, pravnog savjetovanja i pravne podrške domaćim i stranim investitorima, kao i startupovima, kao i savjetovanjem i zastupanjem fizičkih osoba.

Svi odvjetnici u odvjetničkom društvu registrirani su medijatori. Nositelji su Medijacijske nagrade za odvjetnički ured 2016. koju im je dodijelila Hrvatska udruga za mirenje. Predavač je studentima Sveučilišta u Zagrebu o ulozi odvjetnika u parnici i medijaciji i odvjetničkoj profesiji.

Čvrsto vjeruje da medijacija i humanizacija s jedne strane a tehnologija i umjetna inteligencija s druge strane mogu pomoći pravnoj profesiji u prilagođavanju potrebama korisnika pravnih usluga, ne vodeći računa samo o njihovim pravnim potrebama, već o njihovim sveobuhvatnim potrebama u današnjem svijetu intenzivnih promjena. U lipnju 2020. sudjelovao je kao Key Note Speaker na pravno-tehnološkoj konferenciji LegalTech 2020. u Zagrebu s temom „Kako će 5G utjecati na pravnu industriju“, te je autor predavanja i članaka o pravno-tehnološkim temama.

Moderator je okruglih stolova „Odvjetnici u mirenju/medijaciji“ u Hrvatskoj udruzi za mirenje, aktivni je sudionik međunarodnih okruglih stolova o medijaciji, o ulozi odvjetnika u medijaciji, sudionik je i speaker na međunarodnim pravnim konferencijama u Europi i SAD, panelist i aktivni sudionik konferencija o budućnosti prava, pravne i odvjetničke profesije, sudac na Moot Court Croatia natjecanjima studenata pravnih fakulteta, kao i autor brojnih članaka o pravu, investicijama i medijaciji u časopisima Poduzetnik, Diplomacy&Commerce, Suvremena trgovina i dr.