Klub medijatora HUM-a

poziva vas na

predavanje

Važnost emocija i upravljanja njima u medijaciji

u ponedjeljak, 10. lipnja 2019.

17.00 – 18,30 sati

HUM, Teslina 1/I., Zagreb

Predavačica: Jasnica Klara Matić

 

Sažetak predavanja:

a) primjeri sklada i nesklada prvi prvom kontaktu stranaka i medijatora (“kemija odnosa”)

b) emocije kao put ka rješenju spora

c) porijeklo emocija

d) razlika između emocija i osjećaja

e) evolucijska funkcija emocija

f) osnovne i izvedene emocije

g) povezanost uvjerenja, emocija i ponašanja

h) transformacija uvjerenja, emocija i ponašanja kroz vježbe pisanja

Više informacija o svakoj pojedinoj temi u prilogu.

Ukratko o predavačici:

Jasnica Klara Matić je međunarodni medijator i pravni ekspert. Po formalnom obrazovanju je pravnica (1982) sa položenim pravosudnim ispitom (1984), te završenim specijalizacijama iz područja međunarodnog prava okoliša i medijacije. Završila je Diplomatsku akademiju (2015) pri Austrijskom centru za mirovne studije i mirno rješavanje sporova u Stadtschlainingu u Austriji koja je bila organizirana pod patronatom Organizacije za sigurnost i suradnju u Europi i Diplomatske akademije u Beču. U području medijacije njezin fokus je na uzrocima i dinamici spora te kako sustav uvjerenja pokreće emocije i oblikuje kao rezultat toga ponašanje sudionika u sporu. Vjeruje da se razumjevanje nastanka spora i njegove dinamike najbolje postiže edukacijom koja uključuje i predavanje o temi i praktičnu primjenu onog što se predaje.

Jasnica Klara Matić je radila u širokoj lepezi institucija koje uključuju sud (sudac iz područja kaznenog prava na prvostupanjskom sudu), Centralu SDK Hrvatske (viša pravna savjetnica), odvjetništvo, nevladine udruge (osnivač i predsjednica EQUILIBRIUM, udruge za pravo okoliša, član uprave LOR, udruge za lokalni održivi razvoj, voditeljica EQUILIBRIUM, globalne platforme za održivi mir i razvoj), ministarstva u RH i inozemstvu (konzultant na MVPEU, MRRŠVG, MP) i međunarodne organizacije (NATO, OSCE, UNESCO, EC, RECCEE).

Njezin fokus u odvjetništvu je bila primjena u praksi prava na pravni lijek, jednakost pred zakonom i pošteno suđenje, na način kako to propisuju Ustav RH, Povelja o temeljnim pravima EU i Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima UN. U slobodno vrijeme se bavi slikanjem i pisanjem knjiga iz područja sustava uvjerenja, emocija i kako oni oblikuju ljudsko ponašanje.

Cijeli CV možete pročitati u prilogu.

 

Molimo potvrdu dolaska na e-mail adresu: hum.mirenje@gmail.com

Radujemo se unaprijed vašem dolasku!

 

PRILOG_Važnost emocija