Tjedan medijacije 2023.

 16.- 20. listopada 2023.

Nema konflikta koji ne želi biti riješen

 

HUM jedanaestu godinu za redom organizira Tjedan medijacije u razdoblju od 16.-20. listopada 2023.

 

Tjedan medijacije idealna je prilika za sve građane da riješe svoje sporove i konflikte i informiraju se o medijaciji. 

Medijacije predložene tijekom ovog Tjedna (16. – 20. listopada 2023.), u HUM-u će se provesti bez naknade, odnosno besplatno!

 

Program Tjedna medijacije prvog dana započinje predavanjem Novosti u domaćoj regulaciji medijacije, potom slijedi radionica za učitelje: Nenasilno rješavanje sukoba nasilja u školi (namijenjena isključivo učiteljima te škole, zatvoren tip), a nakon toga, predavanje Male tajne velikih medijatora.

Drugi dan Tjedna medijacije započinje radionicom Biti ili ne biti. U konfliktu. Mental fitness za evoluirane pravnice/ke, nakon čega slijedi okrugli stol u suradnji sa ZMP IP D.O.O. pod nazivom Bez medijacije nema inovacije.

Trećeg dana održat će se okrugli stol Odvjetnice/ci u medijaciji i predavanje Za sukob je potrebno dvoje.

Četvrti dan svečano će se obilježiti Svjetski dan rješavanja sukoba, 20. godina postojanja HUM-a uz podjelu medijacijskih nagrada u Novinarskom domu, a u HUM-u će se provesti radionica u suradnji s Centrom za nenasilnu komunikaciju Kako reći i čuti ne u duhu nenasilne komunikacije.

Zadnji dan Tjedna medijacije u suradnji s HANFA-om održat će se okrugli stol o temi pod nazivom Digitalno doba- sklapanje i distribucija ugovora s financijskim institucijama i medijacija.

Zahvaljujemo se Ministarstvu pravosuđa i uprave RH na nematerijalnom pokroviteljstvu Tjedna medijacije.

U privitku se nalazi program.

Ako se želite pridružiti, javite nam se putem emaila:info@medijacija.hr na kojem ćete potvrditi svoj dolazak.

Program TM 2023.