Radionica:

Radnopravni aspekti i medijacijski principi u radnom okruženju
 

Voditelj radionice: Ivan Antić, registrirani medijator

 

10-14 sati, u petak, 24. svibnja 2024.  – uživo prostorije HUM-a

ili

10-14 sati, u ponedjeljak, 27. svibnja 2024. – online Zoom

 

Cijena po polazniku: 80 eura + PDV

Nakon radionice polaznici će dobiti potvrdu o sudjelovanju

 

Konflikti nisu nešto što treba pod svaku cijenu izbjegavati. Kao i u privatnom okruženju pojedinca, oni su normalna pojava u radnom okruženju. Zato ih treba znati prihvatiti i upravljati njima kako ne bi negativno utjecali na nas, odnose s drugima, našu produktivnost i organizacijske ciljeve. Iako mogu biti izvor nezadovoljstva i stresa, konflikti nam mogu pomoći u otkrivaju uzroka različitih problema u organizaciji te potaknuti odnose i pozitivne promjene. Ako su već tu, naučimo ih koristiti radi poboljšanja međuljudskih odnosa, osobnog rasta i inovacija u radnom okruženju.

 

Teme radionice:

– Konflikti u organizacijskom kontekstu

– Sudsko i mirno rješavanje sporova iz radnih odnosa

– Uznemiravanje/diskriminacija i mobbing u radnom okruženju

– Specifičnosti postupka u povodu pritužbe za zaštitu dostojanstva radnika

– Medijacijske tehnike i rano upravljanje sukobima na radnom mjestu

 

Način realizacije radionice:

Predavanja o ključnim konceptima, scenariji slučaja, razmjena iskustava i diskusija polaznika, savjeti edukatora.

 

Radionica je namijenjena:

Radionica je namijenjen poslodavcima, direktorima i menadžerima svih razina, suradnicima pravnih i kadrovski službi, HR stručnjacima, osobama zaduženim za rješavanje pritužbi radnika vezanim uz zaštitu dostojanstva, korporativnim i sindikalnim pravnicima, članovima radničkih vijeća, sindikatima i drugim predstavnicima radnika, udrugama za ljudska prava i prava radnika, sucima, medijatorima i drugim stručnjacima za rješavanje sporova, te svima koji se žele informirati o značajkama konflikata i međuljudskih odnosa u svijetu rada.

 

Napomene: 

Prijave do 22. svibnja 2024. na e-mail adresu: hum.mirenje@gmail.com

Broj sudionika/ca na edukaciji uživo ograničen je na maksimalno 20, a HUM pridržava pravo odgoditi održavanje ako se na edukaciju do isteka dana prijave prijavi manje od 8 polaznika.

 

O predavaču:

IVAN ANTIĆ (Luomo.hr)

Inline imageIskusni pravnik sa značajnim rezultatima u području menadžmenta konflikata. Rukovodio je poslovima zastupanja, realizirao programske alate za upravljanje sporovima te vodio sustav mirnog rješavanja sporova tijekom petnaestogodišnje karijere u domaćoj kompaniji s više od 9.000 zaposlenika (HP d.d.). Stručno doprinosi u području radnog prava, mirnog rješavanja sporova i anti-diskriminacijske zaštite te aktivno surađuje s javnim sektorom i profesionalnim udruženjima. Član je upravnog odbora HUM-a, edukator, majstor praktičar neurolingvističkog programiranja, trener medijatora i medijator s više od 200 sati medijatorskih obuka. Specijalizirane sveučilišne izobrazbe iz područja upravljanja ljudskim potencijalima, korporativnog poduzetništva i radnog prava omogućuju mu potpuno razumijevanje i prenošenje znanja o specifičnostima konflikata koji su sve češći u svijetu rada i poduzetništva.