Pridružite nam se na Superviziji medijatora!

Supervizija je namijenjena medijatorima i članovima HUM-a.

HUM u suradnji s američkim medijatorima Victorom Schachterom i Howardom Hermanom održavat će superviziju 10 mjeseci, JEDNOM mjesečno po dva sata BESPLATNO. Po formiranju grupe odredit će se unaprijed datumi za svih 10 mjeseci.

Supervizija ima edukativnu svrhu,okuplja iskusne medijatore raznih profesija koji imaju iskustvo i pruža priliku da se proces medijacije unaprijedi.

Želite u povjerljivom okruženju diskutirati o svojim iskustvima u postupcima medijacije ili razmijeniti medijatorska znanja i tehnike koje su se pokazale produktivnima i uspješnima za savladavanje prepreka u praksi? Želite li produbiti svoja medijatorska znanja?

Ako ste zainteresirani za sudjelovanje, molimo da nas obavijestite o tome na e-mail adresu: info@medijacija.hr do 20. veljače 2022.

Po okupljanju grupe od 12 do najviše 20 zainteresiranih, u suradnji sa sjajnim i iskusnim američkim kolegama medijatorima obavijestit ćemo vas pravovremeno o svim detaljima.

Voditelji: Victor Schachter i Howard Herman

 

Ako razmišljate o prijavi, u nastavku možete pročitati dio sadržaja predviđenog za nadolazeću superviziju, čiji je autor Howard Herman.

Neki od principa za uspješnu grupnu raspravu medijacijskih slučajeva

Rad u interaktivnim grupama medijatorima daje mogućnost da unaprijede svoje sposobnosti i zadiru dublje u svoja iskustva o medijaciji. U ovakvim grupa služimo jedni drugima kao ogledalo. Pričajući drugima o svojoj medijaciji stvari vidimo jasnije i na možda drugačiji način nego što smo to prije vidjeli, što nam nakon nekog vremena može uvelike pomoći da osvijestimo određene suptilne znakove te lakše vodimo svoju medijaciju.

Često puno više možemo naučiti kada pričamo o točno određenim slučajevima medijacije nego kada pričamo generalno jer su pojedinačna iskustva osobnija i pomoću njih možemo puno više naučiti.

Medijator koji priča svoje iskustvo treba ispričati cijelu priču o medijaciji,uključujući i detalje jer ključ rješenja problema najčešće leži u nekom malom detalju koji pripovjedaču ne izgleda bitan,a zapravo je od ključne važnosti.

Budući na to da je osoba koja priča o svojoj medijaciji ranjiva,treba joj dopustit da razgovor vodi na način koji njoj odgovara i dati joj do znanja da ćete odgovoriti na pitanja na koja ona postavi. Isto tako, ako osoba koja sluša primijeti da nije postavljeno neko važno pitanje, ona ga može postaviti sve dok to radi obazrivo prema medijatoru koji iznosi svoju priču.

Postoje tri razine učenja,a to su: vještina(kao što je slušanje,analiza,percepcija), teorija(teorija pregovaranja,medijacije i konflikta) i umjetnički aspekt ( što se događa unutar medijatora, njegova veza s ostalima)

Rasprava teče između sve tri razine. Važno je da voditelj grupe ne nameće smjer rasprave nego da rasprava teče prirodno.

 

Reflective Mediation Practice
FSRI 2021 YEAR END Rpt