HUM

vas poziva na online webinar sa slobodnim pristupom

MEDIJACIJA NA LINIJI

četvrtak, 15. listopada 2020.

Vrijeme trajanja: 17,00 – 18,15 sati  

Voditelj:  dr. sc. Vanja Bilić

 

On line medijacija je in. Potreba socijalnog distanciranja zbog virusa uvjetovala je upotrebu audiovizualnih pomagala za komunikaciju „na daljinu“ kako to kaže hrvatski zakonodavac.

Neke stvari su nas udaljile, neke približile, u svakom slučaju brzi prijelaz na nove načine komuniciranja nosi neke izazove i neke prednosti.

Namjera nam je govoriti o tome on line. Što znači razbijanje forme, koliko je nova i što znači komunikacija preko „audiovizualnih pomagala“, što bi mogao biti problem a što pomoć, koliko je sve to povjerljivo, ima li savjeta o tehničkim detaljima i na kraju, kakva su naša očekivanja za budućnost rješavanja sporova, odnosno medijacije.

Spoiler alerton line medijacija je trenutno na liniji i tu je da ostane.

 

Molimo za potvrdu vašeg sudjelovanja do 12. listopada 2020. s naznakom “Medijacija na liniji” na e-mail adresu: hum.mirenje@gmail.com

Link na poveznicu za webinar dostavit ćemo vam pravovremeno na vašu  e-mail adresu nakon prijave.

Radujemo se unaprijed vašem sudjelovanju. 

CV voditelja:

 

Vanja je radio kao sudac, odvjetnik, pomoćnik ministra i državni službenik te pisao znanstvene radove. Bavio se građanskim pravom u teoriji i praksi, sa svih pozicija.
Certificirani medijator i trener medijatora s velikim iskustvom. Bavi se medijacijama u imovinskim, obiteljskim i potrošačkim sporovima, odnosno u svim sporovima u kojima je potrebno bogato iskustvo i znanje (ne samo pravničko nego i opće).

Bavio se u radom na pripremi svih zakona u vezi s građanskim pravom (ZPP, OZ, ObZ, ZOO, ZN, dr.) Sudjelovao u radu na Zakonu o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova. Na Zakonu o mirenju radio od samog početka. Obranio prvi doktorat o mirenju u Hrvatskoj.