Klub medijatora HUM-a poziva vas na webinar

Ja sam u pravu, ti si u krivu! Što ćemo sada?

3. lipnja 2020., 17,00 – 18,00 sati

Webinar vodi: Srđan Šimac

Mi ljudi prečesto vjerujemo da smo u pravu i inzistiramo na prihvaćanju naših uvjerenja od drugih, čak se i sukobljavamo radi dokazivanja njihove ispravnosti. Ekstremno smo dobri u kreiranju vlastite verzije stvarnosti i još uporniji u njenoj obrani. Upravo zbog različitih subjektivnih percepcija stvarnosti i doslovce naše „zarobljenosti“ njima, nastaju neslaganja i konflikti. Svaki čovjek je jedinstveno i neponovljivo različito biće, ima vlastiti pogled na svijet, vlastiti sustav vrijednosti i osjećaj da je u pravu. Neslaganja i konflikti nastaju kada se pojedinačna suprotna vjerovanja, vrijednosti i potrebe, sudare.

Rijetko razmišljamo o tome kako je zapravo beskorisno biti u pravu, i još i više, nekome dokazivati da je u krivu. Veliki dio života potrošili smo na uvjeravanje drugih u pravilnost svojih mišljenja. Pri tome smo koristili svakojake, pa i vrlo kreativne argumente i metode. Ma koliko bili dovitljivi i uvjerljivi u tome, druga osoba nikad neće prihvatiti naše argumente ako im ih pokušavamo nametnuti.

Prvi korak prema popravljanju svih naših odnosa, i prema slaganju, je složiti se da se ne slažemo. Sasvim je redu imati suprotna mišljenja i ne slagati se. U tom trenutku pitanje svih pitanja postaje: „Što učiniti s našim neslaganjem i različitošću?“ Otkrijmo zajedno odgovor na to pitanje.

Pristup slobobodan.

Obavezna prijava sudjelovanja na e-mail adresu: hum.mirenje@gmail.com

Link na poveznicu za webinar dostavit ćemo vam na vašu e-mail adresu nakon prijave.

Radujemo se unaprijed vašem sudjelovanju.

Poziv uz CV voditelja:

online_webinar_Srđan