ZOOM PREZENTACIJA
SLUČAJEVI KRŠENJA LJUDSKIH PRAVA
utorak, 29. studenoga 2022.
Trajanje: 11,00 – 12,00 sati
Voditeljica: Ines Bojić,
odvjetnica u Zagrebu

Želite li se informirati o kršenju ljudskih prava i obraćanju Europskom sudu za ljudska prava? Ne vjerujete da je moguće dobiti odluku u vašu korist? Zanimaju vas stvarni slučajevi kršenja ljudskih prava i kako podnijeti zahtjev Europskom sudu za ljudska prava? Želite saznati više o slučajevima u kojima je Europski sud za ljudska prava utvrdio povredu konvencijskog prava? Prijavite se i saznajte sve odgovore na ta pitanja kroz prikaz stvarne slučajeve u kojima je Europski sud za ljudska prava usvojio zahtjeve podnositeljica i presudio da je Republika Hrvatska povrijedila konvencijska prava na njihovu štetu, kao i da li su odluke rezultirale izmjenom nacionalnih propisa, jesu li naložene opće mjere ili je možda presuda utjecala na provedbu javnih politika.

Na ZOOM prezentaciju pozivamo odvjetnice i odvjetnike, novinare/ke i medije te sve zainteresirane.

Kako bismo vam mogli pravovremeno poslati poveznicu na ZOOM događaj, molimo ostavite nam Vaše kontakt podatke do 17.00 sati, 28. studenoga 2022. u on line evidenciji na linku:
OVDJE.

Više o projektu „Informirani građani prate sprječavanje budućih kršenja ljudskih prava i rad Ureda zastupnika Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava“
Centar za kulturne djelatnosti provodi projekt Informirani građani prate sprječavanje budućih kršenja ljudskih prava i rad Ureda zastupnika Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava, a financijski ga podržava Fond za aktivno građanstvo u Hrvatskoj (Active citizens fund) sa 149 764,80 € financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP-a grantova u trajanju od 24 mjeseca (od 1. siječnja 2021. do 31. prosinca 2022.).

Projekt se provodi u suradnji s Hrvatskom udrugom za medijaciju, koja će provesti edukaciju o medijaciji i postupku mirenja za pravnike iz Zagreba i osam ciljanih županija te osigurati podršku u dosegu stručne pravne javnosti, kao i pružati operativnu podršku organizaciji svih događanja za ciljanu grupu odvjetnika i stručnu javnost. Norveški helsinški odbor provest će istraživanje o dobrim praksama provedbe presuda ESLJP-a um Norveškoj, koje će biti prevedeno i prezentirano zainteresiranoj javnosti u RH.

Više možete saznati na https://www.facebook.com/informiranostsprjecavakrsenjeljudskihp